Qigong

Qigong

El massatge i el Qigong estan indicats pel tractament de tots els sistemes (articular, muscular, circulatori, limfàtic, endocrí i nerviós), disfuncions orgàniques, trastorns d’humor i estats emocionals.

Entre les múltiples indicacions trobem: contractures i tensions musculars, tendinitis, lumbàlgies, cervicals, mals d’esquena, migranyes, trastorns circulatoris, ansietat, estrès, insomni, cames cansades, varius, cansament, astènia, fibromiàlgia, restrenyiment, obesitat...

Massatge terapèutic holístic
En el massatge holístic es tracta a la persona com un tot, complet (d’aquí el terme grec “holos”), compost per un cos físic, mental, emocional i espiritual.

Aquest massatge inclou diverses tècniques manuals com són el quiromassatge (que treballa des de la part més superficial dels teixits tous fi ns arribar a nivell articular), la teràpia miofascial (allibera la tensió en les fàscies), el shiatsu (pressions i estiraments seguint la MTX), la reflexologia podal (estimulació de zones reflexes del peu per equilibrar tot l’organisme afavorint les seves capacitats curatives), el reiki tibetà (sistema de canalització de l’Energia vital) i l’auriculoteràpia (tractament de punts al pavelló auricular).

Es pot complementar amb altres tècniques com:
l’aromateràpia (ús d’olis essencials), el massatge geotermal (ús de pedres calentes), la termoteràpia amb moxa (on s’estimula la pell amb calor, fricció i pressió), els bols tibetans (a través de la vibració del seu so que guareix i equilibra) i exercicis i estiraments de Qigong.
El massatge tibetà - Ku Nye
És un massatge on s’aplica un oli preparat segons la Medicina tibetana i es fa amb friccions i pressions sobre músculs, tendons i en certs punts i meridians energètics. L’objectiu principal és equilibrar les tres energies vitals o humors bàsics de l’ésser humà: vent, bilis i flema.
La tècnica metamòrfica
És una tècnica vibracional, natural i senzilla que ajuda a recuperar la salut i l’alegria, i a viure el nostre autèntic propòsit de vida, integrant-nos amb la pròpia energia vital.

En tots els massatges i tractaments s’empren olis vegetals, olis essencials i cremes naturals i orgàniques. I també es dóna assessorament sobre productes de cosmètica natural Bio.

Què ens aporta una sessió de massatge?:
 • En general, proporciona relaxació física, psíquica i emocional, aportant sensacions de benestar, plaer, calma i seguretat.
  Redueix les hormones vinculades a l’estrès.
 • En el teixit muscular, distensió de les fibres musculars en contractures, augment del reg sanguini i eliminació de toxines, optimitzant la funció i el to muscular, i, per tant, alleugerint dolors i malestars.
 • En el sistema circulatori, activació de la circulació sanguínia i limfàtica, afavorint l’eliminació de toxines i el bon funcionament metabòlic.
 • Revitalitza la pell i els teixits musculars i nerviosos.
 • Millora la mobilitat d’articulacions recuperant la mobilitat restringida.
 • Restableix l’equilibri energètic i immunitari (al·lèrgies i trastorns autoimmunes).
 • Desenvolupa la consciència corporal.
 • Augmenta la confiança en un mateix i millora el funcionament del sistema endocrí.
 • Prevé malalties contribuint a la recuperació i manteniment de la salut.

Qigong (Txi kung)
El Qigong és una pràctica corporal mil·lenària que forma part de la MTX (medicina tradicional xinesa), i un dels seus significats és “treball de l’energia”.

El Qi (Txi) és l’energia que està associada a la vida, a l’aire, a la força vital que circula a través dels canals energètics (meridians). El Qigong consisteix en una combinació de moviments i estiraments corporals suaus i compassats amb la respiració (regulada des de la nostra atenció i intenció) que té com a objectiu harmonitzar i enfortir la circulació del Qi en el nostre cos.

Els exercicis de Qigong tenen, doncs, tres components: moviment o exercici corporal, que prepara els camins per on circula el Qi; regulació de la respiració, que és el motor del vehicle que transporta el Qi; i entrenament de la ment, que és el conductor que dirigeix el Qi.

El Qigong el pot practicar tota persona de qualsevol edat i condició física. Inclús es pot adaptar a les persones grans per practicar-lo assegudes.

Beneficis de la pràctica regular del Qigong
 • Ens proporciona benestar, calma, equilibri psíquic i emocional.
 • Tonifica i relaxa, alliberant tensions i estrès.
 • Incrementa la circulació de la sang, enfortint articulacions, músculs i tendons.
 • Millora la coordinació psicomotriu, l’equilibri i la postura corporal.
 • Reforça el sistema immunològic, nerviós, cardiovascular, respiratori, digestiu i renal.
 • Ajuda a prevenir i tractar certes malalties i dolors.
Classes regulars de Qigong:
 • Individuals (pràctica particular segons l’estat de salut).
 • Per a grups d’adults.
 • Per a grups de gent gran (residències o casals).